Wat helpt goed tegen eczeem? 

Laurierzeep (a.k.a. Aleppo zeep) Een goedje dat al meer dan 4000 jaar wordt gemaakt en oorspronkelijk uit Aleppo in Syrië komt. De juiste Laurierzeep bestaat uit olijfolie en laurier bes olie en verder helemaal niets. Geen conserveermiddelen, parfum of alcohol: De zeep is puur natuur. En daarmee uiterst geschikt voor zelfs de gevoeligste huid. Wat helpt goed tegen eczeem?

ANTI ACNE & ECZEEM
De olijfolie verzorgt de huid en de laurier bes olie heeft een bacterie werende, schimmeldodende en antivirale werking én is pijnstillend. Wat er dus op neer komt dat puisten en droge, schilferende huid (eczeem!) verleden tijd zijn. Doordat het spul zo puur is, droogt het je huid ook niet uit. Daarbij kun je, naast je huid wassen, er veel meer mee doen: van je haar wassen tot je tanden poetsen. Ja echt. Laurierzeep (a.k.a. Aleppozeep) als tandpasta voorkomt tandvleesontsteking en helpt bij de genezing van aften. Briljant!

Product pagina voor de Laurierzeep klik hier!  laurierzeep 60

Privé bericht ontvangen van een klant, haar Eczeem is helemaal genezen! (zie foto's  onderaan)

 

Wat helpt tegen eczeem?

Laurierbesolie is een prachtige donkergroene stevige olie met een bijzondere kruidige geur die heilzaam is voor de probleemhuid. 

Laurier is een plant die vooral groeit rondom de Middellandse Zee, zoals in Turkije, Syrië en Griekenland. Een heel groot deel van de Laurierbesolie komt uit Syrië, wat maakt dat deze olie veel lastiger te verkrijgen is. Laurier heeft eerst witte schermbloemen en daarna krijgt de plant vruchten. De vruchten lijken op bessen, waardoor er vaak gesproken wordt over Laurel Fruit Berries, maar eigenlijk zijn het steenvruchten, zoals abrikozen en perziken. De vruchten worden heel donker, bijna zwart.

Veel mensen verwarren de Laurierbesolie met de etherische olie die gemaakt wordt van de Laurier. De etherische olie van Laurier wordt gemaakt van de bladeren van de Laurier en heet meestal Bay Leaf Oil. Laurierbesolie, waar ik het over heb, is minder onderzocht en minder bekend. Het is de basisolie die geperst wordt uit de vruchten van de Laurier. De vruchten bevatten ongeveer 26% olie welke dikkig van substantie is. Hij wordt helemaal vloeibaar bij 40°C en gaat dan nóg lekkerder ruiken!

Eerst wil ik uitleggen wat een olie eigenlijk is. De ene olie is de andere niet, hoe komt dat? Het verschil in oliën, en hun werking, zit in de combinatie en de percentages van de vetzuren. Laurierbesolie is vooral hoog in oliezuur, linolzuur en laurinezuur.

Het effect van oliezuur op je huid

Oliezuur maakt een olie rijk en wat zwaarder op je huid. Dit maakt dat ze heel erg goed geschikt zijn om het vocht ín je huid binnen te houden. Niet alleen Laurierbesolie, maar ook Olijfolie, Avocado olie en Amandelolie zijn hoog in oliezuur. Omdat ze zo goed zijn in het vocht binnen houden, zijn ze heel erg geschikt voor de hele droge huid. Uit onderzoek blijkt ook dat oliezuur (en linolzuur) helpt wonden sneller te herstellen.

Oliën die hoger zitten in de oliezuur, scoren over het algemeen niet zo goed op de comedogeniteit-schaal, wat inhoudt dat je er puistjes van kunt krijgen als je acne-gevoelig bent.

Het effect van linolzuur op je huid

Linolzuur aan de andere kant, is juist het vetzuur wat mensen met een acne-gevoelige huid en een gevoelige huid moeten kiezen. Oliën met veel linolzuur zijn licht en smeren dun uit. Ze voeden je huid. Wat  helpt tegen eczeem?

De ratio van oliezuur en linolzuur in een olie is vaak het belangrijkste om een beste keus te maken die bij jou persoonlijk past. Zo is de ene olie vol met oliezuur met minder linolzuur geweldig voor Krista, maar krijgt Leonie er puistjes van. De andere olie die hoog in linolzuur zit helpt het vocht niet genoeg binnen te houden voor de droge huid.

Het effect van laurinezuur op je huid

In Laurierbesolie zit ook veel laurinezuur, en dat is best uniek. Laurinezuur zit ook in flinke hoeveelheden in moedermelk en kokosolie, dé reden dat kokosolie veel aangeraden wordt bij acne (maar vaak niet succesvol, wat het kan ook de poriën verstoppen). Uit een onderzoek uit 2009 komt naar voren dat laurinezuur goed werkt tegen de bacterie P. acnes: de bacterie die acne veroorzaakt.

Laurinezuur wordt vaak aangeraden bij alle vormen van irritaties en ontstekingen in de huid. Het werkt ook goed bij zweren en blaren die veroorzaakt worden door virussen, zoals een koortslip. Uit onderzoek komt naar voren dat laurinezuur zelf een goede behandeling zou zijn tegen aandoeningen die door schimmels en gisten wordt veroorzaakt, zoals ringworm, spruw en zwemmerseczeem.

Wat doet Laurierbesolie voor jouw huid?

De mooie balans tussen veel oliezuur en veel linolzuur, maken dat Laurierbesolie je huid kan voeden zonder acne te veroorzaken. Daar komt nog een flinke hoeveelheid laurinezuur bij die juist tegen acne werkt en je hebt een winnende combinatie.

Gebruik deze olie als je een:

droge huid hebt
acne-gevoelige huid hebt
gevoelige huid hebt

Gebruik deze olie:

om je wonden sneller te laten genezen
bij een ontstoken huid, zoals bijvoorbeeld bij eczeem en psoriasis
als je ringworm hebt
als je last van spruw hebt
als je zwemmerseczeem hebt
als je acne hebt

Laurierbesolie is hét belangrijkste ingrediënt in de Laurierzeep (a.k.a. Aleppozeep)